Verlaging maximumsnelheid vanaf maart 2020

De verlaging van de maximumsnelheid op alle autosnelwegen in Nederland gaat medio maart 2020 in. De werkzaamheden voor het aanpassen van de verkeersborden worden in het weekend van donderdag 12 maart 2020 (vanaf 21.00 uur) tot maandag 16 maart (05.00 uur) uitgevoerd. Het benodigde verkeersbesluit hiervoor wordt al in december 2019 genomen, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen op maandag 2 december in een brief aan de Tweede Kamer.

Snelheidsverlaging

In november 2019 besloot het kabinet tot het verlagen van de maximumsnelheid. In heel Nederland wordt de maximumsnelheid op autosnelwegen overdag (van 06.00-19.00 uur) verlaagd naar 100 km/h. In de avond en ’s nachts (19.00-06.00 uur) blijft de huidige situatie hetzelfde.

In één weekend

In overleg met de aannemers is een plan gemaakt om de snelheidsverlaging niet alleen snel, maar ook veilig en goed door te voeren. Door alle borden in één weekend aan te passen wordt de overlast voor de weggebruiker zoveel mogelijk beperkt. Bovendien is dan voor iedereen duidelijk wanneer de aanpaste maximumsnelheid precies van kracht wordt.